TEME pentru LUCRARI DE DIPLOMA - 2007 / 2008

 

1. Cele de mai jos sunt doar cateva dintre posibilele teme de proiect. Altele, din lipsa de timp, nu au fost incluse in aceasta lista.

2. Indiferent de specializarea la care sunteti student se poate gasi o tema de actualitate si nu in ultimul rand valoroasa din punct de vedere al utilitatii practice.

3. Exista posibilitatea ca partea hardware sa va fie pusa la dispozitie in totalitate pentru anumite teme de interes, pentru care avem finantare castigata in urma competitiilor de granturi nationale.

4. Pe parcursul elaborarii lucrarii de licenta veti avea acces in laborator si la absolut toate echipamentele necesare.

5. In cadrul colaborarii pe care o avem cu firma SIEMENS VDO IASI, exista posiblitatea de a realiza, ca lucrare de licenta, una sau mai multe lucrari de laborator, pentru care partea materiala (piese, echipamente, carti, etc.) sa le primiti gratuit, ca sponsorizare, din partea firmei SIEMENS. Daca sunt doritori, trebuie sa luati in considerare faptul ca se poate aplica pentru o asemenea tema pana cel tarziu pe data de 31 octombrie 2007 (data la care propunerea de proiect trebuie sa ajunga in Iasi).

Posibile teme:

1. SISTEM bazat pe tehnologia rfid pentru determinarea vitezei de deplasare a unui obiect pe care este atasat un tag activ. (hard SI SOFT)

 

2. studiul influentei pe care o au campurile electromagnetice asupra echipamentelor electronice. (Hard si soft)

 

3. PROGRAM DE OPTIMIZARE A CONSUMULUI DE ENERGIE AL UNUI CALCULATOR FOLOSIND UN SISTEM COMPATIBIL "DINAMIC POWER MANAGEMENT" ADAPTIV BAZAT PE TEHNICI DE INVATARE. (soft)

 

4. Sistem DE PROTECTIE A PROGRAMELOR DE CALCULATOR FOLOSIND METODE NON-INVAZIVE. (soft)

5. sistem pentru supravegherea functionarii unui echipament de retea. (hard si soft)

6. Sistem HARDWARE PENTRU ADMINISTRAREA TOTALA DE LA DISTANTA A UNUI CALCULATOR COMPATIBIL PC. (Hard si soft)

7. SURSA DE CALCULATOR PC randament marit si PROTECTIE INTEGRALA LA perturbatii si caderi de tenisune. (hard)

8. Determinarea poluarii din punct de vedere electromagnetic a orasului Suceava si a zonelor limitrofe. (continuare a unei teme sustinute in 2007 - detalii se pot vedea la adresa www.licenta.info/emc)

9. studiul unui sistem de localizare SI DETERMINARE A VITEZEI DE DEPLASARE BAZAT PE TEHNOLOGIA rfid (www.rfid-radar.com) (hard si soft)

 

Updated: 04nov2007